RSS

Badrumsrenovering

07 Feb

Jag har nog missat att berätta att det är dags för renovering hos oss igen. Denna gång är det badrummet på övervåningen som ska få sig en behövlig renovering.

Vi rev det gamla badrummet själva, ända ner till ”trärent” och förra veckan var snickaren här och bytte golvbrunn åt oss samt satte upp de nya speciella ”våtrumsgipsskivorna” som man måste ha numera. I slutet på förra veckan var plattsättaren här och flytspacklade golvet. Idag har han satt upp ”tätskicktet” och i morgon är det dags för kakling!!

Här kommer några bilder:

 

Badrummet var i orginalskick från när huset byggdes 1988-1989. Den ljusblå plastmattan hade sett bättre dagar om man så säger. I duschen (dolt här av duschdraperiet), var mattan alltid gråsmutsig. Det spelade ingen roll hur mycket jag än gnodde och gnodde. Det gick bara inte bort! *urk*

 

På den vänstra bilden har väggarna fått våtrumsskivor och golvet är flytspacklat. Bilden till höger är från idag då tätskicktet kommit upp men även taket fått ny färg av maken.

I morgon ska jag börja efterlysa våra grejer vi köpt från bygghemma.se. I leveransbeskedet står det nämligen att avsändningsdatum var 1 februari (order lagd 18 jan) och idag är det den 7 februari… Det är nämligen ingen idé att rörmokaren kommer förrän vi fått hem grejerna. Vi har beställt, duschvägg,  takduschset och tvättställsblandare. Alltid är det något… 🙂

Uppdatering fortsätter…

 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 februari, 2011 i Renovering

 

Etiketter: , ,

2 svar till “Badrumsrenovering

  1. eddy

    12 februari, 2011 at 22:18

    snygg, fortsätt med bilderna, jag ska börja med renovering av mitt badrum 6m2

    hur stort är ditt ? ska du kaklar väggarna ? har du värme i golvet ?

    eddy

     
    • Åse

      13 februari, 2011 at 10:14

      Vårt badrum är pyttelitet, endast 3,3 kvm. Badrummet är på övervåningen varför vi valt att inte lägga in golvvärme. Vi har vattenburen värme och har element inne i rummet. Helkaklat är rummet. Mer bilder kommer.

       

Lämna en kommentar