RSS

Midsommarhelgen

27 Jun

Så var midsommar över för detta år.

I torsdags slutade vi redan vid 14-tiden för att komma iväg i skaplig tid. Vi skulle nämligen på vår premiärtur för året med husvagnen. Även i år åkte vi till Strandstuvikens camping på Arnö utanför Nyköping. Vi åkte med samma gäng som förra året och i år var vi hela åtta ekipage; 16 vuxna och 16 barn. 🙂

Vädret blev bättre än befarat på midsommarafton. Väderprognoserna hade hotat med lite regn, men det kom inte mer än kanske 3 min sammanlagd regn och det som kom var så yttepytte lite att det knappt märktes. *skönt* Det var inte så jättevarmt precis, men stundtals var det ”t-shirt-värme” åtminstone.Mina barn dansade som vanligt inte kring stången.

Själva midsommarfirandet som campingen ordnade kan man iofs önska sig mer av. Detta år hade de skippat den dåliga bandspelaren och lät istället campingvärden sjunga… utan musik… 🙂 Cirka 15 min senare var dansen rätt abrupt över då sångerna tagit slut på ”sångarens” papper… Förra året hade de en fiskedamm för barnen, men det hade de inte i år. Däremot anordnades det lite kubbtävlingar. Jag tror dock inte det var så välbesökt.

Campingvärdarna är trevliga. Lite senare på kvällen gick campingvärden runt för att höra sig för om vi hade det bra och så vidare. Sånt uppskattas tycker jag, när värdarna syns ute på campingen, inte bara i receptionen.

Fotograf är Melker

Redan på midsommardagen packade vi ihop våra grejer eftersom brorsan och hans sambo hade bjudit in oss till 50 plus 40 års kalas. Ett kalas som var trevligt på alla sätt och vis. Jag, mamma, brorsan och mina morbröder hade gått ihop för att köpa presentkort på liveit.se åt ”födelsedagsbarnen”. Något som var uppskattat om jag förstod rätt 🙂 Liveit har mycket att välja bland så jag tror nog de ska kunna hitta på något skojigt att göra för presentkortet.

Vi har tidigare i år pratat om att eventuellt sälja husvagnen för att vi inte tycker att vi nyttjar vagnen så ofta som man ”bör göra”. Det är ändå rätt mycket pengar som ”bara står” på gården utan att utnyttjas. Så här efter två nätter i vagnen känns det helt fel att göra sig av med vagnen och bli vagnslös. Jag kan däremot sträcka mig till att sälja vår vagn och köpa en annan vagn. Då ska vagnen vara lättare att dra, helst utan E-kort så kanske jag någon gång också kan köra lite under semestrarna… Vi får se hur vi gör.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 27 juni, 2011 i Husvagn

 

Etiketter:

2 svar till “Midsommarhelgen

 1. Heidi

  18 juli, 2011 at 09:34

  Jättekul med husvagn ju! Fast hur stor är den egentligen om man behöver E-behörighet? Samtidigt är det schysst att inte behöva trängas när ni bor i den hela familjen.

   
  • Åse

   18 juli, 2011 at 17:40

   Vi har en Kabe Safir 590 GDL. Det är dels husvagnens tyngd men också vad vår bil (Saab 9-5) får dra som gör att man måste ha E-kort för att dra vagnen. Våra kompisar hade en likadan vagn men deras bil fick dra mer så de klarade sig med vanligt kort.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: