RSS

Milano

09 Maj

Oj vad tiden springer iväg så här på våren. Sen sist jag bloggade har jag hunnit med ännu en tjänsteresa, denna gång till Milano för en två dagars seminarium om vadhållning på sportspel.

Samma morgon som vintern hälsade på igen (då det snöade) tog jag och mina kollegor tåget upp till Stockholm för att med flygets hjälp möta försommaren i Italien.

På tisdagskvällen var det underbart skönt ute; 24 grader varmt. Efter en god middag i Galleria Vittorio Emanuele II gick vi hemåt igen och då hade temperaturen sjunkit något till 22 grader varmt.

20110509-164809.jpg


Det lilla vi såg av Milano var att det var en vacker stad. Det fanns många fina byggnader. Galleria Vittorio Emanuele II var otroligt häftig för att inte tala om Duomo di Milano som är den näst största gotiska katedralen i hela världen. Enligt Wikipedia är den är 157 m lång och rymmer hela 40 000 personer.

20110509-164800.jpg

Gallerians golv var vackert mosaikbeklätt och den här tjuren hade en egen historia; för att garanteras lycka, tur och framgång ska man sätta hälen på tjurens testiklar och sedan snurra tre varv motsols. Med tanke på gropen i grenen verkar det vara många som ”gått på den sägnen”. 😉 ”Stackars tjur”.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 9 maj, 2011 i Jobbet, Mobilbloggat

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: