RSS

Tandläkarbesök

07 Feb

Idag följde jag med Melker till tandläkaren. Han var helcool och skötte sig exemplariskt.

Hans tänder och tandkött såg jättefina ut men på en mjölktand (hörntand) fanns en liten skugga som var början till ett litet hål. Det var dock inget som man skulle göra något åt eftersom han snart ska tappa tanden. Skulle han däremot få ont så är det ju en annan femma. Vi fick rådet att börja med flourskölj; Flux Junior. Det ska han skölja med både morgon och kväll, men viktigast på kvällen. Nu kommer han kallas om två år igen.

Samtidigt som vi var där passade jag på att kolla när Affe ska kallas till undersökning och då fick jag svaret att han ska kallas nu så hon satte upp en tid åt honom i mars. Så, då var även det avklarat.

 

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 februari, 2011 i Barnen, Mobilbloggat

 

2 svar till “Tandläkarbesök

 1. Camilla

  8 februari, 2011 at 15:04

  Vi var till tandläkaren idag med vår 8-åring. Som nu fick ta bort sin tandställning! Han har nu raka och fina framtänder och vi hoppas att de hålls så. 🙂 Sverige har anammat samma system som här då, med glesa tandläkarbesök. När man själv är uppvuxen med tandläkarbesök varje år, så tycker jag att två år mellan besöken är himla länge. Vår tonårskille hade ganska dåliga tänder i 6-8-årsåldern, så i Holland besökte han tandläkaren t.o.m två gånger per år.

  Fluorskölj har jag inte hört talas om. Här tuggar vi istället xylitoltuggummi så käkmusklerna växer så det knakar om det. Åtminstone mina. 😉

   
  • Åse

   8 februari, 2011 at 16:03

   Om tänderna ser helt fina ut så är det besök vartannat år som gäller. Skulle man däremot ha problemtänder så är besöken oftare – sån tur är… I Sverige finns det ”rena” fluortuggummin att köpa. Det var dock inget hon pratade om att Melker kunde använda sig av.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: