RSS

Startskottet har gått

31 Dec

Nu äntligen är vi på gång ordentligt med renovering av vårt badrum på övervåningen. Vi smygstartade före jul genom att spontanshoppa en toalettstol (Hafa Kioto).

Lånad från hafa.seVi åkte till Bauhaus egentligen för ett annat ärende, men så såg vi denna toalettstol som de sålde ut (de sålde förresten ut hela Hafa’s sortiment då). Vi köpte den för 2000 kr (rek.pris 4895 kr). Det jag gillade med designen är de raka sidorna nertill = mer lättstädat, samt att toalettlocket är mjukstängade. Så hädanefter slipper vi vakna av att Alfred smäller med locket om nätterna. 😉

Idag tog vi och mätte badrummet ordentligt innan vi åkte ut på shoppingrundan. I vår fantasi så såg vi fram mot en kommod på 90 cm och att vi skulle flytta duschen till motsatt hörn… Men se det gick inte. Badrummet är mindre än vi trodde. :-/ Eller rättare sagt, för smalt. Det är bara 3,3 kvm stort så då får man inte plats med så mycket… Med andra ord har vi fått skippa stor kommod och siktar in oss på 60 cm istället.

Först åkte vi till K-Rauta i stan och sedan en sväng ut till IKEA Västerås. IKEAs serie Godmorgon hade kunnat funka om inte spegelskåpen varit så fula invändigt. Först var det dubbelsidiga spegelglas och det är ju jättebra, men sedan var hela skåpet i något spegel-look-alike-material så man blev alldeles vimmelkantig av det. För att inte tala om skötseln på skåpet sen, minsta lilla fläck lär ju synas. Nej tack! T o m hon på IKEA höll med om det ”osmakliga” i det skåpet…

Efter lite lunch på IKEA och småshopping (bl a 6 st champagneglas för 9 kr och en stekpanna) så var det så dags för Bauhaus. Vi hoppades mycket på dem eftersom de för tillfället via sin iPhone app erbjuder 10% rabatt vid ett tillfälle och då på ett helt köp. Och mycket riktigt, visst hittade vi det vi sökte där – till ett bra pris dessutom!

Scanbad Multo med handfat Ludo

Lite drygt 9 000 kr kostade detta på bilden och så rabatten på det. Visst var det ett bra pris! Spegeln har inbyggd belysning med sensoravbrytare. Man behöver bara ”vifta” lite med handen på undersidan av spegeln så tänds respektive släcks lamporna. Spejsigt va! 🙂

Bild lånad från Scanbad.seÄven handfatet har en liten annorlunda och skojig design. Så trots handfatets lilla storlek (60 cm) så finns det lite avlastningsytor för att ställa typ tvål och dylikt.

Vi köpte även klinker idag. Ett liknande klinker som vi har i badrummet här nere. Plattorna är 15×15 cm stora och är gråsvarta med lite reliefmönster på. Svårt att förklara, men de är inte helt släta. I morgon åker vi till K-Rauta för att köpa kaklet. Vi ska ha helt vita plattor på väggarna, lite större plattor och de säljer ett kakel för endast 79 kr/kvm där. Blir perfekt!

Det stora är inhandlat nu, vilket känns bra, men kvar är blandare, duschvägg och ”takdusch”. Ny taklampa behövs också köpas och lite annat ”pynt” som hängare t ex. Som blandare funderar vi på att köpa en sån som är sensorstyrd och beröringsfri och sätta den i badrummet på bottenvåningen och flytta den blandare vi har där till övervåningen.  Duschväggen ska ha frostat glas har jag bestämt, men ännu har jag inte hittat den.

Nu väntar vi bara på att rörmokaren ska ringa så han kan komma hit och se vad som behöver göras. Vi vet att golvbrunnen ska bytas ut och så byter vi ut alla utanpåliggande vattenrör förstås. Sen ska vi riva allt innan en kompis kommer och hjälper oss med själva kakelsättningen. Jag har ingen aning om när vi kan starta med själva bygget men jag hoppas verkligen det kan vara klart innan februari är slut i varje fall.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 31 december, 2010 i Renovering

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: