RSS

Vår söndag

19 Jul

Igår åkte vi till Parken Zoo och var där hela dagen. Det var en perfekt dag för det eftersom vädret för en gångs skull var en ”normalvarm” sommardag. 🙂 Till en början var det lite väl svalt tyckte jag, men sen sprack det upp och blev alldeles lagom varmt.

Först besökte vi djurparken och eftersom vi inte var till ”parken” någon gång förra året så var det en hel del nyheter för oss där.

Gibbonapa

Sandkatten var en ny bekantskap för vår del. Den var som en katt i storlek, men huvudet är som ni ser mer bredare.

Drillen är Parken Zoos största apa. Fascinerande ansikte tycker jag, ser lite ut som en mask.

Surikaten är nog en av mina favoriter. Jag tycker de är så häftiga att titta på.

Hela (?) familjen Surikat. Titta på de små söta bebisarna. De var mycket aktiva denna gången. De jagade varandra och brottades och hela tiden var det en av dem i flocken som höll utkik. Så söta!

Vid ”klapphagen” vid getterna finns även lite kaniner och marsvin. Här har en djurskötare kopplat ett marsvin så grabbarna fick bekanta sig lite med henne. Marsvin är så söta tycker jag. Det låter så gulligt när de pratar. 🙂

Alfred spanar på krokodilerna

Parken Zoos jättemyrslok Rosinski. Visst ser de lustiga ut med sin stora håriga kropp, relativt lilla huvud och så den jättelånga nosen med tungan som kan bli uppåt 60 cm lång!

I år hade Fantomen fått flytta för att göra plats åt Kalle Kunskap och hans Ordköping istället. Det märks verkligen att parken satsar på de yngre barnfamiljerna för den ”lekparken” sprang grabbarna igenom på nolltid och var måttligt roade. Det roligaste var den långa rutschbanan som fanns.

När vi så var klara med djurparken var det äntligen dags för karusellerna. Oj vad barnen hade längtat. Melker sprang direkt iväg till virvelvinden och åkte själv ett åk medan Alfred mjukstartade med en av de mindre barnens karuseller. Här är en bild på Alfreds premiäråk med Virvelvinden. Han såg glad ut i början, men så efter en stund började han bli lite mer allvarlig… behöver jag säga att det bara blev det åket igår. 🙂

Radiobilarna är en annan av Melkers favorit bland åkattraktionerna.

Medan Alfred föredrar lite lugnare karuseller som denna eller ”Masken”.

Här började Alfred att krokna lite. Han ville inte åka mera karuseller. Vi tolkade det då som vätskebrist och vanlig trötthet. Tur att det då var dags för en Superhjälteshow på stora scenen strax.

SuperSnällaSilverSara och StålHenrik med sitt band Robocomp 1.01.

Sen kom en fiende och sa att SuperSnällaSilverSara var dum och det är det sista man går göra för då förvandlas hon till SuperSuraSunkSara istället. 🙂 Hon besegrade fienden och blev återigen SilverSara. 🙂

När vi väl kom hem strax efter 18 på kvällen var Alfred så trött så trött. Jag misstänkte rätt snart att det inte stod helt klart med honom. Han somnade som en stock i soffan och när jag bar upp honom kändes han rätt varm. I morse tempade jag honom och visst hade han feber – 39 grader. På förmiddagen var han trött och låg mest i soffan och tittade på TV. På eftermiddagen piggnade han på sig lite och fick vara ute en stund och leka, men nu ikväll var han återigen varm så jag hoppas han sover bort febern nu i natt. Det är så trist att vara sjuk på sommaren ju.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 juli, 2010 i Allmänt, Barnen, semester

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: