RSS

Midsommar

27 Jun

Så har vi lagt midsommarhelgen bakom oss och vilken helg sen!

Vi packade husvagnen i torsdagskväll och åkte till Strandstuvikens camping utanför Nyköping. Grabbarna slocknade i bilen och när vi kom fram var det sängen som gällde för dem. Själva satte vi oss och snackade med kompisarna som hade dukat upp ett långbord mellan sina vagnar. Totalt var vi sju ekipage och 14 barn i blandad ålder mellan 1 år och 8,5 år.

Midsommarafton bjöd på strålande väder. På förmiddagen gick vi ner till den lilla stranden och grabbarna badade. Det var enormt långgrunt där, nästan för långgrunt, ungefär som det är på Öland. Fast de gick ut säkert 50 m nådde vattnet bara knäna. Temperaturen i viken var förvånansvärt hög, vid kiosken påstod en skylt att det var 22 grader varmt, men det vete tusan… Det trista med hela strandlinjen var att det var nästan igenvuxet med tång. Asäckligt! Jag tycker de som har campingen borde ha röjt upp, det såg inte alls inbjudande ut. Som det var nu fick man vada genom eländet innan man kom till öppet vatten. Urk!

Vi åt gemensam sillunch, fast jag och grabbarna skippade sillen. 🙂 Kl 14 var det dags för dans kring midsommarstången. Som alla andra år ville inte grabbarna dansa så vi nöjde oss med att titta på. Sedan fick grabbarna fiska i fiskedammen, som kostade 10 kr.

Självklart var det långbord även på kvällen som gällde och hela gänget satt samlade hela kvällen lång. Det trista var alla myggor som kom fram sent på kvällen…

Midsommardagen var till en början inte så fin. Det var rätt molnigt och några grader kallare än midsommarafton. M och jag beslutade oss för att springa lite för att känna oss lite nyttiga efter att ätit och druckit gott kvällen innan. Vi svirade om och precis innan vi startade kändes det som om regnet skulle komma strax.

Joggingturen gick trögt för oss båda. Vi fick gå några gånger, inte alls som häromkvällen då vi sprang milen ihop. Helt klart var det alkoholen vi drack kvällen innan som spökade för oss. 🙂 Jag använde appen RunKeeper som vanligt och vi sprang 5 km på 37 min. Vi är nöjda trots att vi gick så många sträckor. 🙂

Idag, söndag bjöd på helt fantastiskt väder på förmiddagen. Även idag badade barnen, Affe avstod. Vi vuxna satt i solen och slappade lite. Det blåste sådär lagom mycket.

Vid halv tolv kom det in lite moln så vi bestämde oss för att packa ihop och åka hemåt trots att vi skulle få checka ut kl 15:00. Cirka en halvtimme senare hakade vi på vagnen och lämnade Strandstuvikens camping för den här gången.

Jag tog lite kort och jag ska se om jag får tid att lägga till några bilder hit i inlägget.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 27 juni, 2010 i Barnen, Husvagn

 

Ett svar till “Midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: