RSS

Nässelutslag?

31 Mar

Uppdaterat:
Min granne V berättade på Fejjan att hennes son V nyligen haft ”Femte sjukan” och nu är jag tämligen säker på att det är det som Melker har. Typiska symptom är röda kinder som går över till utslag på kropp, armar och ben. Tydligen ska han kunna gå till skolan i morgon (om han är feberfri såklart) för man smittar inte då utslagen kommit. Han har nog mest troligt smittat flera redan… Han var feberfri vid läggdags ikväll.
– – – – –

Ikväll när Melker borstade tänderna i badrummet såg jag att hela överkroppen var täckt av konstiga utslag (nässelutslag?). Han sa att det kliade litegrann. Mig veterligen har han inte ätit något nytt eller konstigt idag… Efter att ha googlat lite och läst om nässelutslag så är jag osäker på om det är nässelutslag. Vad tror ni? Har ni sett ngt liknande?

Annonser
 
6 kommentarer

Publicerat av på 31 mars, 2010 i Barnen

 

6 svar till “Nässelutslag?

 1. Linda

  31 mars, 2010 at 20:49

  Kan tyvärr inte klicka upp alla bilderna, men det påminner lite om utslagen Adam hade någon gång då han hade scharlakansfeber. Fast det skulle i och för sig kunna vara nässelutslag också. Det där med utslag och prickar är en djungel ibland! Typiskt för nässelutslag är att de kan vandra runt lite. Adam hade ofta det när han var liten och de kunde blossa upp t ex i ansiktet och på ryggen för att senare försvinna och komma på magen eller armarna.

   
 2. Åse

  31 mars, 2010 at 21:04

  Skumt att du inte kunde se alla bilderna. Här funkar det iaf… Ja, utslag är verkligen svårt att komma tillrätta med. Jag läste att nässelutslag oftast kommer från något man ätit… Får se om de försvinner eller blir kvar.

   
  • Linda

   1 april, 2010 at 08:38

   Vi kom aldrig på vad Adams nässelutslag kom från. De kan komma av sånt man äter… men även av värme, kyla, virus, sköljmedel, tvättmedel, mediciner… ja, av allt möjligt! Så det kan vara som att leta efter en nål i en höstack!

   Är de fortfarande kvar idag eller har de försvunnit?

    
   • Åse

    1 april, 2010 at 09:35

    Min granne tipsade om att hennes son precis tillfrisknat från ”Femte sjukan” så jag tror det är det som han har. Han hade ingen feber i morse och kände sig okej så han fick gå till skolan. Melker hade rosiga kinder någon eller ett par dagar innan dessa utslag men har iofs inte varit speciellt förkyld. Femte sjukan är ju ingen sjukdom man hör speciellt mycket om så jag fick googla lite.

     
 3. Izabela

  16 augusti, 2013 at 20:38

  Det är röda hund.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: