RSS

Skytte

25 Mar

Igår var Melker och pappan till Eskilstuna Skytteförening för att prova på luftgevärsskytte. Tidigare har Melker provat att skjuta hemma vid ett tillfälle och även om vårt gevär har många år på nacken och säkert inte är helt lätt att skjuta med så var han duktig och tyckte det var mycket skojigt. Hur som, på måndagar och onsdagar har de prova-på-verksamhet och efter gårdagens ”första träning” vill Melker göra detta flera gånger. Det verkar dessutom som en kille i hans klass också går på skytte, och det är ju ännu roligare då om man känner någon.

Det skumma är att de inte verkar ha några speciella träningsgrupper för barn, utan man åker bara ner och tränar då klubben har skjuttider. Det måste ju ändå vara bättre att barn omkring samma ålder träffas och tränar samtidigt, om inte så för sammanhållningens skull. Det är ju halva nöjet liksom.

Fortsättning följer…

Annonser
 
5 kommentarer

Publicerat av på 25 mars, 2010 i Barnen

 

5 svar till “Skytte

 1. jessica Fischer

  27 mars, 2010 at 16:02

  Kul!Vi har vart där o provat med både Erik o Isak!

   
 2. Åsa (Valerina)

  27 mars, 2010 at 22:14

  Och här kommer jag och är så där tråkigt förnuftig,,,,men ni skyddar väl era öron när ni är där och skjuter? Så inte hörseln drabbas av smällarna.

  Kul att han gillade det, men lite konstigt att de inte hade tider då barn kan träna. Finns det inte heller några ledare som kan undervisa då? För det är ju inte så lätt för en förälder att lära ut, inte alla som kan nåt om skytte menar jag 🙂

   
  • Åse

   27 mars, 2010 at 22:17

   Bra sagt där om hörselskydd. Vet faktiskt inte hur de gjorde med det. Ska kolla upp det. Öronproppar borde de ha iaf. Tror du att det räcker?

   ”Ledare” fanns på plats för att lära ut tror jag. Jag märker att det inte är mycket jag vet om det där egentligen. *hehe*

    
   • Åsa (Valerina)

    1 april, 2010 at 20:52

    Ja öronproppar borde räcka. Det borde dämpa tillräckligt mycket. Se bara till att de komme rin ordentligt i örat, det kan vara lite knivigt, speciellt på små barnöron. Kåpor är ju enklare,,,man ser ju direkt om de sitter rätt eller inte.

     
 3. Carina

  31 mars, 2010 at 17:14

  När jag var i Melkers ålder fick vi följa med mammas man ut i buschen och skjuta luftgevär som jag minns som sketskojigt, har till och med nå´t foto där jag sitter ner och siktar 🙂

  Jo vi kommer till Gränna, har jobbat in tiden redan 🙂

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: