RSS

Simskola

17 Mar

I måndags började jag och Alfred på simskola. Simskolan heter Simakademin och i stället för att hålla  till i kommunens Vattenpalatset så badar vi i Mälarsjukhusets Rehabbassäng.Vi ska gå åtta gånger och det unika med denna simskola är att även jag är med och badar. Så här skriver de om det:

För att kunna lära sig simma måste barnen trivas och vara trygga i vattnet. När man bara är 5år så är det oftast lättare om mamma, pappa eller någon annan de litar på får vara med i vattnet.

Då får barnet en vuxens uppmärksamhet och hjälp med övningarna hela tiden, vilket gör att simskolan blir mycket mer effektiv än en ”vanlig” simskola med en ledare och 10 barn.

Det var effektiva 30 minuter verkligen. Alfred fick min fulla uppmärksamhet hela tiden istället för som det brukar kunna vara (15 barn, två ledare – ouppmärksamma barn…).

Vi lärde oss bensparken med hjälp av en liten ramsa ”Groda – Glasstrut – Pinne”, det ska symbolisera de olika delarna i bensparken. På ”Groda” böjer man benen, på ”Glasstrut” vinklar man och rätar ut benen som en glasstrut och på ”Pinne” sätter man ihop benen igen. Hänger ni med? 🙂

Nu ska vi öva de här bensparken, minst 10 stycken per dag. Tyvärr måste jag väl säga är Alfred lite motsträvig till det här med simskola. Det grundar sig främst i att han känner sig lite rädd i vattnet. Han är inte vattenrädd på det viset, men är obekväm i vissa situationer. Trots att ha var anti innan vi gick i vattnet, så gick det ändå jättebra för honom i måndags. Det kommer nog bli bra det här till slut.

Melker har blivit lite avundsjuk på att Alfred får åka och bada så jag har lovat honom att han oxå kommer att få åka iväg själv, antingen med mig eller med pappan och bada några gånger. Rätt ska ju vara rätt. 🙂 Även han behöver öva mera på att simma så det passar ju utmärkt.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 mars, 2010 i Barnen

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: