RSS

Andra dosen avklarad

23 Jan

Härom kvällen åkte vi till vaccinationscentralen här i stan för att låta grabbarna få sin andra dos av svininfluensavaccinet. Eftersom Alfred var så hysterisk rädd vid förra vaccineringen hade jag förberett honom med att köpa Emla-plåster och han hade haft det på sig i ca en timme innan vi kom dit. Precis enligt instruktionerna.

När det blev vår tur berättade jag för den äldre sjuksköterskan att han är mycket rädd för sprutstick och att vi därför förberett honom med Emla. ”Åh så bra!” var hennes svar då.

Precis som förra gången var Alfred hysterisk, skrek och grät om vartannat, så även denna gång slutade det med att maken fick tvångshålla honom… Det spelar ingen roll att Alfred verkligen vet hur plåstret funkar. Han är lika rädd ändå. Det är lite märkligt att det blivit så här, eftersom han, då han senast blev stucken inför sin operation tidigt i höstas, blev otroligt bra bemött och att hela proceduren med att sätta kanyl då gick jättejätte bra. Då låg han lugn och fin i sin sjuksäng och jag höll en hand lite symboliskt på hans mage endast.

Nåja, tillbaka till denna vaccinering. När han var så ledsen och blev fasthållen så ville nog sköterskan snabbt som attan få det hela överstökat. Vad händer då? Jo – hon MISSAR totalt hela området som blivit ”emlat”… Nålen går in utanför området. Så himla onödigt! Så himla synd! Alfred den stackaren skrek såklart ännu mer och menade på att han visst kände sticket och så vidare… Lilla gubben!

Jag är nu lite orolig för hur det ska bli då han ska få sin spruta (Difteri, Stelkramp, Kikhosta och Polio) på BVC då han är 5½ år. Undrar om de kan hjälpa oss att komma i kontakt med lekterapin eller så för att få honom att komma över sin rädsla. Jag bävar…

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 23 januari, 2010 i Barnen

 

Etiketter: , ,

Ett svar till “Andra dosen avklarad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: