RSS

Första dosen Twinrix

13 Okt

I dag har jag fått första dosen Twinrix (av två). Twinrix är vaccin mot Hepatit A och Hepatit B. Antingen var sprutan ”snäll” eller så var sköterskan duktig för jag kände varken av sticket eller när hon sprutade in vaccinet. Annars tycker jag man brukar känna att det spänner eller svider lite när vaccinet sprutas in. Om jag höjer armen uppåt, känner jag lite på stickstället men det känns snarare som ett blåmärke eller så.

Jag fick med mig två doser Dukoral oxå, ett drickvaccin mot bl a Kolera, men Dukoral tar även den sk turistdiarrén. Dukoralen blandas med bikarbonat (!) och 1,5 dl vatten, sen ska det drickas upp omgående. Den sista dosen ska jag ta minst en vecka innan jag åker. Mellan den första och sista dosen ska det gå minst 1 vecka. Jag har räknat ut att den första dosen bör jag ta någon gång i mitten av november. Då har jag lite mer än en vecka kvar innan jag åker. Det borde funka bra tycker jag. 

Det är inte speciellt billigt att vaccinera sig. Dagens besök kostade 955 kr har jag för mig. Det var något på 900 kr i varje fall. Det är tur att arbetsgivaren står för den kostnaden. 🙂

Annonser
 
5 kommentarer

Publicerat av på 13 oktober, 2009 i Allmänt

 

Etiketter: ,

5 svar till “Första dosen Twinrix

 1. skeppartorps

  14 oktober, 2009 at 11:51

  Vi vaccinerade oss när vi åkte till Egypten. Blev rätt dyrt att vaccinera hela familjen. Vi drack även Dukoral för att vara på säkra sidan :).

  Roligt för dig att få resa i jobbet

   
 2. Åsa (Valerina)

  14 oktober, 2009 at 19:08

  Åh jösses det var inte lite pengar det. Skönt att det inte gjorde ont att få sprutan 🙂

   
 3. Heidi

  14 oktober, 2009 at 20:19

  Vilken vaccinations-karusell du hamnat i! Men så kul och få åka iväg på arbetsresa så där!! Får du själv betala för vaccinet eller betalar företaget nåt? Nr jag var till Thailand på studieresa så betalade ju min chef min andra dos för Hepatit A så jag har ju mitt skydd klart inför resan nu. Nu är det endast Lova som behöver ta en till dos….

  Ducoral struntar vi i faktiskt…o hoppas påa tt vi hinner få svininfluensavaccinet innan Thailand….

   
  • Åse

   14 oktober, 2009 at 20:26

   Hej Heidi! Jag har turen att arbetsgivaren står för hela vaccinationskostnaden OCH visumkostnaden. Jag behöver ju det för att kunna genomföra min tjänsteresa. Det är betydligt dyrare om jag istället skulle bli sjuk. Hoppas du hinner få svininfluensavaccinet innan du åker. Jag hoppas jag hinner få min dos. Jag har ca 1½v på mig innan jag åker för det måste gå 2v efter sista dosen Twinrix… Dukoral till Thailand tror jag inte heller att jag skulle tagit om jag åkt till Thailand, men Indien är ju ”känt” för att folk kan bli sjuka i.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: