RSS

Ett besök på Vinön

19 Jul

I lördags tog vi bilfärjan (som kostade gratis) ut till Vinön. Bilfärjan går från Hampetorp som ligger strax efter Läppe camping, söder om Hjälmaren. Ön är den största i Hjälmaren och under sommaren kör färjan runt 24 turer fram och tillbaka. Vi hade tittat ut en färja som gick kl 13.50 men vi hade oturen att inte komma med den. Vi valde att stå kvar i kön (som bil nr 2) efter att hört att de framför oss i kön ringde och frågade om det skulle gå någon färja tidigare än tidtabellen. Eftersom det var många bilar bakom oss i kön kom färjan tillbaka så vi slapp vänta 1h 40 minuter. 🙂

Våra vänner, Familjen Hagström, hade hyrt stuga på ön så vi tänkte passa på att träffa dem samtidigt. Vi bestämde träff med dem på stranden och där är det lätt att slå ihjäl några timmar. Vädret var sådär perfekt svensk-sommar-värme med växlande molnighet och omkring 22-23 grader varmt. I vattnet var det däremot inte alls lika varmt (enligt mig och Alfred) men övriga badade för fullt. Alfred nöjde sig med att sitta vid vattenbrynet och gräva i sanden.

Vinön var en liten pittoresk ö och hit kommer vi gärna flera gånger. Vid badet, på parkeringen, brukar folk campa, både med tält, husbil och husvagn så vi kommer säkerligen återvända hit med vagnen.

 090718vinon

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 19 juli, 2009 i Allmänt, Barnen

 

Etiketter: ,

Ett svar till “Ett besök på Vinön

  1. Annika

    22 juli, 2009 at 20:16

    Ser ut som en mysig dag. Vilket fint bildcollage! Och fina bilder också!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: