RSS

Vår Elmia-helg

16 Sep

I fredags förmiddag kopplade vi på vagnen och åkte ner till Elmiamässan i Jönköping på en kombinerad Husvagnsforum-träff och besök på mässan. Det talades om att det var 6 000 (!) ekipage (besökare alltså) på plats omkring mässan. Så här såg det ut från E4:an då vi kom åkande.

Bilden är usel, men ni får i varje fall ett hum om hur många vagnar/husbilar som var där:

Väl på plats gick vi in på mässan en sväng för att titta på de fina vagnarna. Självklart gick vi först till KABEs monter. Deras nya lite mörkare inredning var mycket snygg tycker jag! Deras nya vagn Royal 780 GDL var en läckerbit. En sån skulle vara guld att ha, eller vad tycker ni? Längst bak är som ett lite avskiljt rum för barnen att husera i med en dinett brevid.

Kvällen tillbringades tillsammans med ett antal nyvunna vänner från Husvagnsforum. Forumflaggan restes i bäcksvarta mörkret, men till sist kom det på plats iaf. Dock var kvällen enormt kall så vid 22-tiden gick vi in till våra grannars på bergets vagn och fortsatte kvällen där inne.

 

På lördagen efter att ha njutit lite av utsikten och ätit lite frukost knatade vi på nytt bort till mässan. Vi stod på område 3, alldeles intill Vättern.

Mycket skoj och otroliga saker såg vi, vad tycks om denna 2,9 miljoners (!) husbil stor nog att rymma en Smart-bil i bagaget. 🙂

 

 

Den vagn som är lite mer realistisk för oss är KABES Diamant. Den har en liknande planlösning som den jag skrev om här ovan (Royal 780), köket är större i denna vagn och barnens hörna är lite mindre. Så här ser vagnen ut som vi drömmer om att köpa om ett 2-3 år. Jag gillar dock inte riktigt det gröna tyget som visas här, vill hellre ha det grå tyget (se Royal-bilderna).

En annan vagn vi gillade var Cabbys 700 M2C. Den planlösningen känns mycket rymlig, det enda som man kan tycka är barnen sover ”i köket”:


(Dessa bilder är lånade från Cabbys hemsida/katalog)

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 16 september, 2008 i Husvagn

 

Etiketter: , , , ,

4 svar till “Vår Elmia-helg

 1. Nina

  16 september, 2008 at 19:21

  Visst är Kabes nya inredning snygg, har nu bara sett den ”online” än så länge 🙂
  När vi köpte vår Cabby 700+M med ungefär samma planlösning du visar här ovan så tänkte man just om det där med barnen får sova i köket men nu när vi väl har den planlösningen så känns det inte alls så och barnen klagar inte, nu har ni mindre barn än vi och har mer behov av barnkammar modell.
  Önskar er en fortsatt trevlig kväll.
  Kramens
  Nina

   
 2. jezza

  18 september, 2008 at 22:10

  Jag tycker att båda KABE vagnarna ser jätte fina ut 🙂
  Så himla kul att kunna gå runt på Elmia-mässan och kika,svärföräldrarna brukar åka dit men det har aldrig blivit av att vi åkt med tyvärr!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: